We mogen eindelijk terug naar het theater!

VOORSTELLINGEN

Romain Deconinck

Cultureel Centrum Kring Heilig Hart
Heilig-Hartplein 2 - 9040 Sint-Amandsberg
Toegankelijk voor rolstolgebruikers

Komische thriller in 3 bedrijven en vijf taferelen
Met:
Patrick Wolters - Chico - Annie Van de Putte - Iris Devriendt -  Regine Mussche 
Stefaan Callewaert - Jordy Segers - Arsene Versprille - Willy De Rudder - Sander De Pauw

De twee speurders Robert (Chico) en Bertrand (Patrick Wolters) krijgen van hun commissaris ( Willy De Rudder) de opdracht een juwelenroof op te lossen die is gebeurd in de Lange Munt. De dief is er echter mee naar het Gravensteen gevlucht, waar het nogal eens durft te “spoken”. Komt daarbij dat er ook nog een zottin (Annie Van de Putte) is ontsnapt uit het zothuis, die denkt dat ze getrouwd is met Napoleon en een garnie wilt huren in datzelfde Gravensteen….

ZATERDAG

ZONDAG

ZATERDAG

ZONDAG

20

21

27

28

NOVEMBER 2021
OM 19:00

NOVEMBER 2021
OM 15:00

NOVEMBER 2021
OM 19:00

NOVEMBER 2021
OM 15:00


ZATERDAG

ZONDAG

ZATERDAG

ZONDAG

04

05

11

12

DECEMBER 2021
OM 19:00

DECEMBER 2021
OM 15:00

DECEMBER 2021
OM 19:00

DECEMBER 2021
OM 15:00

Productie 2022

Gieren op 't veilig Nest

Op een eilandje in een meer dichtbij de grens van Canada, beheert Mary Fleet, samen met haar broer Tony en haar dochter Pat een klein landelijk hotel. 't Is er erg stil nu de zomer voorbij is; ze hebben nog maar één gast. Daarom heeft Tony een advertentie geplaatst.

Dit blijkt succes te hebben want er komt een gast opdagen, Jack Gable. Kort daarna verschijnen er nog twee gasten: Frank Lawford en zijn zuster, Jennifer. Al snel blijkt dat ze bij een dievenbende horen die pas een grote juwelendiefstal heeft gepleegd.
Killinger, de leider is gearresteerd maar hij heeft de juwelen nog tijdig aan de Lawfords kunnen geven. Die willen zich nu hier schuil houden. Maar Killinger ontsnapt uit de gevangenis en hij stuurt zijn handlanger Linky op de Lawfords af met de boodschap dat hij zelf ook komt. De Lawfords slaan Linky bewusteloos en verstoppen de juwelen in een vaas op de schoorsteen.

Maar intussen heeft Pat, door een foto in de krant, in Jack Gable de beruchte Killinger herkend...


Zusters aan de drank

In het klooster van de Zusters Van Eeuwigdurend Genaai maken zuster Augusta en zuster Philomena stiekem al jaren wijn. Met het handeltje dat de zusters in alle geheim opgezet hebben, kan het klooster financieel overleven. Omdat de wijn een prestigieuze prijs gewonnen heeft, zijn twee reporters die er het fijne van willen weten de zusters op het spoor. Als Moeder Overste ze betrapt, doen ze zich voor als priester en als de nieuwe non die verwacht werd. Mijnheer Pastoor ziet in de komst van de vreemde confrater een manoeuvre om hem als dorpspriester te vervangen en als de échte nieuwe non arriveert, is Moeder Overste ervan overtuigd dat zij een spion van Rome is, die de orde komt inspecteren. Als dan ook nog nachtvorst voorspeld wordt en de zusters hun druivenoogst willen vrijwaren, zit het spel helemaal op de wagen. Een totaal onverwacht slot zet de kroon op het werk. ‘Zusters aan de drank’ is geen stuk dat probeert amusant te zijn: het ís het gewoon, zonder pretentie. Pogingen om het stuk ernstig te nemen, zijn gedoemd om te mislukken: daar zorgen alle onverwachte en hilarische situaties wel voor. ‘Zusters aan de drank’: als het écht gewoon grappig mag zijn. Voor gezelschappen die hun publiek een brede glimlach naar huis willen meegeven.


Schot in de roos

Interactieve misdaadkomedie

Rutger de Roos, een sluwe miljonair met tal van vijanden, is in zijn landhuis vermoord aangetroffen en inspecteur Pareis heeft de opdracht het onderzoek te leiden. De alibi's worden onder de loep genomen en de cruciale gebeurtenissen het uur voor de moord worden in flashbacks getoond. De verdachten zijn: Evelien, zijn derde vrouw, nog geen jaar met hem gehuwd; Laura en Krijn, zijn onterfde stiefkinderen; Emma Boogaard, de advocaat van de overledene, zij was tegen zijn laatste huwelijk en een nieuw testament; Madame Arcadia, een waarzegster die deze dood had voorspeld; en Felix en Minnie Maas, zijn tuinman en diens vrouw, de huishoudster, die van plan waren hun baan op te zeggen. Elke verdachte had motief én gelegenheid blijkt uit de verhoren en de flashbacks. Aan het einde van het eerste bedrijf geeft inspecteur Pareis het publiek gelegenheid de zeven verdachten vragen te stellen. In de pauze kiest het publiek d.m.v. stembriefjes de dader en motiveert daarbij die keuze. In het tweede bedrijf zien we hoe de Slimme Pareis achter de waarheid komt en de dader arresteert. Maar na deze oplossing vallen er nog meer schoten... Na afloop wordt de beste amateurspeurder uit het publiek bekend gemaakt...


Broeders bij nonnen waar zijn we aan begonnen!

In ons klooster hebben de nonnen Ludwina, Bettine en Clementina enorm te lijden onder het schrikbewind van de zeer strenge moeder-overste Braspenning. Zij proberen hier van alles aan te doen maar door tegenwerking van zowel de overste, als haar gemene hulpje Dorothy‚ lijken alle pogingen gedoemd te mislukken. Dan komt er een brief van hogerhand waarin kardinaal Koops schrijft dat er vanwege bezuinigingen een aantal broeders in het klooster moeten worden gehuisvest. De samenwerking tussen de broeders en de nonnen verloopt prima, maar moeder-overste is in alle staten. Zij ziet haar opgebouwde imperium verdwijnen als sneeuw voor de zon en ook de op handen zijnde verbouwingen zijn haar een doorn in het oog. Ze zet alles op alles om de broeders weer weg te krijgen en middels list en bedrog lijkt het haar nog te gaan lukken ook. Pas aan het eind van dit kolderieke stuk volgt de ontknoping die even verrassend als weerzinwekkend is. Zijn oversten en bisschoppen onaantastbaar of heeft bidden toch nog zin?