Frau Angela Van Ed Bruyninckx

Kort na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog sluit de jonge Vlaamse zakenvrouw Angélique (Angèle) Dams een riskante transactie. Ze wordt verraden en belandt uiteindelijk in een gevangenis te Keulen. Tijdens een zwaar bombardement loopt Angèle een ernstige bloeding op, waarna ze toestemming krijgt om in België te herstellen. Daar pakt ze haar oude leven op, maar als het moment nadert dat ze moet terugkeren naar Duitsland, vliegt de angst haar naar de keel en neemt ze een beslissing die dramatische gevolgen zal hebben voor het verdere verloop van haar leven. Op latere leeftijd sprak Angèle Dams talloze uren met Ed Bruyninckx (1947), die haar levensverhaal optekende. ‘Frau Angela’ is een open, eerlijk en verbijsterend boek over oorlog, gevangenschap, verraad en onrecht.

Lees meer »

Henk Debal

Henk (°4/2/1974) neemt sinds 1994 heel uiteenlopende rollen voor z’n rekening : pastoor, pater, bruidegom, homo, cowboy, allochtoon, politieagent, travestie, prins Filip, God en zelfs kikker ! Naast Sint-Maarten (zo weet u nu ook wie achter de baard zit) is Henk ook secretaris van de toneelgroep en neemt hij de algemene leiding op zich. Maar na het volgen van een regiecursus in 2010 is hij ook de vaste regisseur en huisschrijver. Na 9 komische toneelstukken, 2 theaterwandelingen en een moorddiner, is hij volop bezig met het schrijven van z'n 10e komedie. Zijn toneelstukken worden ook elders in Vlaanderen geregeld opgevoerd (Gent, Antwerpen, Hasselt, ...).Alsof dat alles nog niet genoeg is, houdt hij ook van gastronomie (nee, het is geen bierbuikje) en verre reizen. Om daar aan z'n toneelstukken te schrijven. Onder andere.In 2018 nam hij na lange tijd nog eens de hoofdrol voor z'n rekening als de 83-jarige Happy in "Happy & ding ". In 2019 neemt hij terug één van z'n favoriete rollen op als Arabier en in 2020 kruipt hij voor de 2e keer in de huid van de norse Happy in "Happy & ding 2".

Lees meer »

Wies Geerts

Nu te koop:BOEK van "HET LUIK"Ook zo genoten van mijn toneelstuk "Het Luik' ?Of het helaas gemist? In beide gevallen is er goed nieuws!Het aangrijpende verhaal over de oprechte vriendschap tussen Antoon en Samuel, tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen, heeft vele mensen duidelijk ontroerd. Vijf staande ovaties waren het gevolg.Na de voorstelling vroegen vele mensen me of er ook een boekversie kon gemaakt worden. En dat kon. Hier is ze!Antoon, een rasechte Antwerpenaar, helpt zijn Joodse vriend Samuel onderduiken in zijn kelder, om te ontsnappen aan de nazi-gruwel. Uiteraard in het grootste geheim, Antoon vertelt het enkel aan zijn huisgenoten.Terwijl de oorlogsgruwel wild om zich heen slaat, gebeurt het ondenkbare ... Samuel wordt verraden!Hoe is dat kunnen gebeuren? En door wie?Laat je (opnieuw) ontroeren met het boek van "Het Luik".De prijs per boek bedraagt 19,90 euro.Bestel nu jouw exemplaar!Bestellen? Stuur een mail naar mail@wiesgeerts.beVermeld duidelijk je naam en adres.Je ontvangt dan een mail terug met de betaalgegevens.Na je betaling wordt het boek gratis bij jou thuis bezorgd!Alvast veel leesplezier!Wies Geerts

Lees meer »