Henk Debal

Gepubliceerd op 16 februari 2020 om 14:34

Henk (°4/2/1974) neemt sinds 1994 heel uiteenlopende rollen voor z’n rekening : pastoor, pater, bruidegom, homo, cowboy, allochtoon, politieagent, travestie, prins Filip, God en zelfs kikker !
Naast Sint-Maarten (zo weet u nu ook wie achter de baard zit) is Henk ook secretaris van de toneelgroep en neemt hij de algemene leiding op zich. Maar na het volgen van een regiecursus in 2010 is hij ook de vaste regisseur en huisschrijver. Na 9 komische toneelstukken, 2 theaterwandelingen en een moorddiner, is hij volop bezig met het schrijven van z'n 10e komedie. Zijn toneelstukken worden ook elders in Vlaanderen geregeld opgevoerd (Gent, Antwerpen, Hasselt, ...).
Alsof dat alles nog niet genoeg is, houdt hij ook van gastronomie (nee, het is geen bierbuikje) en verre reizen. Om daar aan z'n toneelstukken te schrijven. Onder andere.
In 2018 nam hij na lange tijd nog eens de hoofdrol voor z'n rekening als de 83-jarige Happy in "Happy & ding ". In 2019 neemt hij terug één van z'n favoriete rollen op als Arabier en in 2020 kruipt hij voor de 2e keer in de huid van de norse Happy in "Happy & ding 2".

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Van Rossem
een jaar geleden

Graag een leesexemplaar van uw theaterwandeling
voor Amusementstejater BlaBla vzw - Ternat